historia


Liikkeen historiaaMenneitä vuosia

Vuonna 1952 Hilja Lehtonen nyk. Lehtiniitty perusti hattukaupan Salon kauppalaan, Helsingintielle. Uusi yrittäjä vakiinnutti Muotiliike Elisabethin vakaalle, aikaansa seuraavalle erikoisliike toiminnalle. Vuosien saatossa Elisabeth nimi tuli tutuksi maakunnan naisväen keskuudessa. Liikkeen alkuvuodet olivat paljolti toisenlaisia kuin nyt. Hatut valmistettiin itse ja oma design kukoisti. Tarvittiin ammattitaitoa, ideointia ja liikkeessä oli silloin useita työntekijoitä.

Kilpailu oli kovaa. Salossa toimi useita alan liikkeitä. Toimiva yhteistyö materiaalitoimittajien kanssa mahdollisti pitkäjänteisen ja menestyksekkään toiminnan. Vuodet vierivät ja osoite vaihtui:
Vuonna 1969 hattukauppa muutti nykyiseen osoitteen, Annakatu 12.

Sukupolven vaihdos

Syyskuussa 1974 Muotiliike Elisabeth siirtyi Hiljan tyttären Pirjon omistukseen. Nuori yrittäjä oli toiminut harjoittelijana kolme vuotta saaden maineikkaan ja laajan asiakaspiirin omaavan liikkeen hoidettavakseen. Hilja opasti tyttärensä modistialalle, toimien itse apuna aina tarvittaessa. Pirjo kehitti liikettä ammattitaidolla ja uutteralla toiminnalla säilyttäen niin asiakaskunnan kuin tavarantoimittajien luottamuksen palvelevana hattukauppiaana. Vuosien myötä tietoisuus Elisabethista on laajentunut. Asiakkaista huomattava osa tulee Turusta ja jopa pääkaupunkiseudulta asti.

Ala kehittyy

Vuosien saatossa hattujen valmistus on siirtynyt enemmän hattuja valmistajien tehtaiden toiminnoiksi. Myynnissä on niin kotimaisia kuin tuontihattujakin. Tuotevalikoimaa on lisätty ja muutettu kysynnän mukaan. "Pääasia" on ollut naisten hatut.

Uusi aika alkamassa

Syksy 2007 tuo uutta myös Elisabethiin!!!
Miesten hatut saapuvat. Tällä hetkellä Salon ainoa hattuihin erikoistunut liike ei kuitenkaan ole lopettanut omaa tuotantoakaan, vaan uudet ideat ovat hattukaupan toiminnoissa päivittäin. Yhä useammin liikkeessä palvelee kolmannen sukupolven edustaja, äitinsä iloisuuden perinyt tarmokas Jaana. Tätä kirjoitettaessa vuonna 2007 on päiviä jolloin "pienessä hattukaupassa" tapaa kaikki kolme "hattusukupolvea" Tuleekohan Jaanasta jatkaja?

Valikoimastamme löytyvät kaikenlaiset päähineet, niin juhlaan kuin arkeenkin. Malleista löytyy sopiva hattu käyttäjälle kaikkina vuodenaikoina.

Vuodet Vierivät.

Liikkeen täyttäessä 60 vuotta, vuonna 2012, oli juhlan aika. Monet yhteisöt sekä yksityiset henkilöt muistivat Hilja-mamman perustamaa ja Pirjon jatkamaa liikettä monin tavoin.

Pirjon pitkä yrittäjä-ura jatkuu...

1.9.2014 täyttyi Pirjolle 40 vuotta yrittäjänä oloa.
Pitkä taival Elisabethin peräsimessä on ollut vaiherikas ja antoisa. Pirjolle tärkeintä on hyvä palvelu, laadukkaat tuotteet sekä ihanat asiakkaat. Tämä kunnioitettava yrittäjyys on peritty Hiljalta, joka käy päivittäin liikkeessä, vielä 86 vuotiaanakin.

Tulevat vuodet ovat liikkeen toimintojen edelleen kehittämistä, sekä uusien ja omien ideoiden toteuttamista. Mieltä lämmittää ja voimia antaa monien asiakkaiden lausuma:
"Tämä on paras hattukauppa".